Leary Academy

Roos van Leary; Begin Bij Jezelf

Wil jij de Roos van Leary nog beter leren toepassen in lastige situaties?  Wil je weten hoe je, in het moment, je primaire ongewenste reactie kan ombuigen naar effectief gedrag? Wil jij jouw eigen 8 interactiekrachten effectief leren inzetten? 

 

Tijdens deze 1 daagse training maak je kennis met een nieuwe manier om – op basis van de Roos van Leary – op het moment waarop dat nodig is je eerste neiging onmiddellijk los te laten en de interactiesleutel vast te houden tot je je doel bereikt hebt.

 

Je hebt onder invloed van gedachten (opgebouwde overtuigingen, normen, standpunten) en heel veel herhaalde fysieke reacties daarop (emoties, spanningen, reflexen) een ‘karakter’ gevormd, dat voor een groot deel bepaalt wat je doet ten opzichte van ‘lastige types’ (knellende interactiepatronen).

Door alleen maar anders te willen handelen kun je lastige situaties nog niet zomaar de baas worden, je ‘karakter’ is sterk. Misschien lukt dat één keer (kort na een training bijvoorbeeld), maar als de ander je neiging blijft oproepen verval je al snel weer in hetzelfde knellende patroon, vaak steeds hardnekkiger. Je vraagt je dan waarschijnlijk af: hoe kom ik toch steeds weer in die situatie terecht waar ik helemaal niet in wil!

 

Na deze training weet je hoe je in het moment je neiging tot je eigen ongewenste gedrag kunt sturen, ook in lastige situaties met anderen. Je hebt geoefend en je hebt oefeningen-op-maat om in de praktijk verder te oefenen.

Momenteel zijn er geen cursussen gepland. Sorry

Programma

 • Nudenken in plaats van nadenken en denkframes: verdieping op de vraag “Wat wil je”
 • De Kracht van Acht: Jouw persoonlijke 8 innerlijke interactiekrachten
 • Toepassen van One Word Interventions (OWI’s): denkkracht vergroten met 1 woord of beeld
 • Oefeningen-op-maat maken: jouw eigen persoonlijke oefeningen voor toepassen van de interactiesleutel in de praktijk

Resultaat

 • Je hebt geleerd je eigen gedrag te sturen om knellende patronen te doorbreken 
 • Je hebt geleerd je emoties en irrationele gedachten om te buigen naar effectief gedrag
 • Je kent je eigen innerlijke interactiekrachten
 • Alle vragen en onduidelijkheden over de theorie zijn beantwoord

Investering

€ 495,00 

(ex. 21% BTW, mogelijkheid tot vrijstelling BTW)

Dit is inclusief het boek “Begin Bij Jezelf” van Bert van Dijk, werkruimte, lunch, koffie en thee,  de online introductiecursus en trainingsmateriaal. 

Onze aanpak

Voorbereiding vooraf aan de training

 • Boek lezen: “Begin bij jezelf” van Bert van Dijk (bij de prijs inbegrepen)
 • Bestuderen van de 8 relatievoorstellen op roosvanleary.com
 • Downloaden en lezen e-book: De Kracht van 8 (gratis te downloaden op Kracht van 8)
 • Bestuderen van de online introductiecursus Roos van Leary

Voor deze dag is een zekere mate van kennis op het gebied van de Roos van Leary nodig. Wij adviseren hiervoor eerst de ‘Basistraining Roos van Leary: Beinvloed anderen’ te volgen.

De Roos van Leary als methodiek is op zichzelf niet moeilijk, maar interactie zelf maakt het soms zo lastig! 

Daarom hebben wij handvaten ontwikkeld die jou helpen om dit krachtige instrument verder te leren begrijpen, te doorgronden en van daaruit effectief toe te leren passen.

Tijdens deze training gaan we samen oefenen en uitproberen, met als doel het toepassen van de Roos van Leary jezelf (nog beter) eigen te maken. Het resultaat is dat je eigen oefeningen op maat creëert tijdens de training die jij zelf gemakkelijk in de praktijk kan toepassen. 

Hiervoor gebruiken we onder andere ons 2×2 meter grote vloerkleed en de bijbehorende vloertegels om mee te oefenen, deze helpen de Roos van Leary inzichtelijk en praktisch toepasbaar te maken.

Advies nodig of vragen over Roos van Leary?

Zij gingen je voor